fbpx

Mit csinál egy tartalomdesigner?

szeszlér vera portré

Bemutatkozás

Szeszlér Vera vagyok, szövegíró múltú tartalommarketing-tanácsadó, tartalomdesigner, blogger, hobbizenész, szenvedélyes olvasó.

Szakmailag a web 2.0 hajnalán ébredeztem, ma is a digitális kommunikáció, és az okos ökoszisztémák érdekelnek leginkább. Dolgoztam szabadúszó tanácsadóként, újságíróként, belső kommunikátorként pedig többszörösen Szerethető Munkahelyek-díjas csapatban.

Öt évig voltam a Számlázz.hu marketingese, velük nyertünk B2B Award-ot három egymást követő évben, mialatt 15 ezertől 150 ezres felhasználószámig nőttünk, a csapatlétszámot pedig tízszereztük. A Számlázz.hu blogon azóta is olvashatod írásaimat.

2020 elején hoztam közös nevezőre a service design-t és a tartalommarketinget, hogy intelligens tartalmi ökoszisztémákat tervezhessünk, együtt. Remélem hogy nemsokára a Te céged sikereihez is hozzájárulhatok! ?

Találkozhattál velem előadóként a Digital Hungary és a Evolution színpadán, vagy az Üzlet és pszichológia rendezvényén, a Nagy Employer Branding Napon, és a Service Design Day-en is. Media-Digital Hungary 2020 nyári content design előadását itt nézheted meg.

Hallgasd a 317 podcastot: stratégia, kontent, hirdetés: valós esetek a három marketingszakember tekintetének kereszttüzében

 

A sztori

Szeszlér Vera

“Mert sztori mindig kell. Úgy kezdődött, hogy amióta az eszemet tudom, írok. Ez sablonos, mindenkinek így kezdődött. Akkor bedobom a gyerekkori kék-fehér laminált pozdorja íróasztalt, amin a kidugott nyelvű rajzolásból lassan grafitceruzás betűk lettek. Na ez már egy kép, van rajta kisgyerek is, az jó. (Illusztráció: a kisgyerek családi archívumából.)

Ugrunk nagyot, dinamizmus: jött az újságírósuli, és nem volt megállás… Sokat sejtető pont-pont-pont: nagyon modoros, csak indokolt esetben elfogadható. (Ez nem az volt.)

Írtam kábé hobbiból az Octogonba, a Kreatívba, és írtam webszövegeket, blogposztokat, PR-cikkeket, hírleveleket, még bannereket is, sorold tovább az interaktív eszközöket, ha győzöd, 5 évig ügynökségnél (Mirai, Arcus Interactive), aztán 5 évig szabadúszóként. Túl hosszú mondat, de sodró lendülettű, néha belefér. Itt indult a “content coaching”, csak még senki nem tudta, hogy így fogom hívni később. Idősíkok.

Új bekezdés, Számlázz.hu: a 2014-es négyről 5 év alatt huszon-egynéhány fősre bővült csapatban imádtam létezni, és megtanultam okos tartalmi flow-t tervezni, publikálni, szerkeszteni, videózni, díjat nyerni, még többet írni, még többet tanulni, és az egészet folyamatos inspirációban tartani. Drámai csúcspont, most már igazán szeretném megosztani ezt az élményemet Veled is! (Invokáció.)

Rólam mondták

Portfólió

A mellékelt videóban épp a Számlázz.hu-nak készítek videós kontentet: tartalom-menedzserként, a sorozat rendezőjeként, és egyetlen epizód erejéig “akadémiai” előadóként is. A téma természetesen tartalommarketing.

Korábbi munkák

Korábbi munkákat portfólió-blogomon találsz, emellett hobbi-projekteket, életrajzi adatokat, és a folyamatot: hogyan lesz valaki szövegíróból tartalommarketinges, vállalati kommunikátorból tartalomdesigner. Katt a történeti blogra!

Etarget
Holnapház

Ahol olvashattál

PARK