fbpx

1gondolat: a kontentfej

fej duplán

Üzleti célok, marketingstratégia, tartalomgyártás. Ez a sorrend. El szeretnél érni valamit (stratégia szerint), megválasztod az eszközeidet (jó eséllyel lesz ott marketing is), és használod őket . Méghozzá rendszeresen. A tartalommarketing folyamatos meló, viszont legalább megtérül (ha jól csinálják…), és sokan szeretjük is művelni. Kitalálni, létrehozni, publikálni, figyelni a hatást, újratervezni, egyszóval működtetni a “gépezetet”.

Tehát folyamatos meló. Ehhez viszont táplálni kell a masinát, lapátolni a szenet a kazánba: ötlet kell, hogy miről szóljon, létre kell hozni, hogy publikálhassuk, újra és újra közzé kell tenni, akár ugyanazt újraformázva százszor, hogy átjusson az üzenet.

Használd erre is a fejedet! Amikor dolgozol, és bevillan egy ötlet, ragadd meg! Legyen egy doksid, egy láda, egy email-piszkozat, egy text file, egy füzet, ahol gyűjtöd a bevillanásokat! Amikor pedig eljutsz az írásig (forgatásig / fotózásig / képkeresésig, egyszóval a tartalomgyártásig), akkor tudod, honnan meríthetsz. Ez egy folyamatosan futó háttérprogram, amit kábé egy erre szolgáló külön agyterület üzemeltet. Ha kiképezted rá. Egy külön kontentes agy, aki képben van, aki pontosan tudja, hamarabb, mit te, mi szolgál majd egy blogposzt, a következő videó, a jövő heti hírleveled alapjául.

Honnan lesz ilyened?

Onnan, hogy végigsétálsz a kontentfej létrehozásának folyamatán. Az üzleti stratégia mindenkori marketingcéljainak létrehozásán, a marketingeszközök közül a tartalommarketing témáinak kiválasztásán, természetesen a kommunikációs perszónáid nagyon pontos feltérképezése után, mindezt pedig a kommunikációs csatornáid jól kiépített biztonságában, tehát a content design teljes útvonal bejárása során. A kontentfej ezekben a tevékenységekben jön létre. És ha jól üzemelteted, rendre köpi neked a tartalmakat. Pengeéles bizonyossággal.

Ajánlatot adsz, beszélgetsz valakivel, kutatást végzel, időpontot egyeztetsz, kibámulsz az erkélyedről, céget adminisztrálsz, Zoom-ol a gyerek, kollégával kávézol, előzöl bringán, tökmindegy. A kontentfej végzi a dolgát, figyel, mint egy rejtett kamera és lecsap minden tartalommá varázsolható foszlányra. A következő adandó alkalommal (de lehetőleg azonnal) dobd be az ötletgyűjteménybe, és ha higgadt átgondolás után is játszik, dolgozd ki, vedd fel a táncrendbe (értsd: tartalomnaptár). Érdemes növesztened egy ilyen extra testrészt. Szerintem a “nagyok”, a leesik-az-állam-minden-megnyilvánulásától kommunikátorok is pontosan így csinálják.

Ez az 1gondolat például a napsütötte parkból hazafelé tekerve pattintotta elő magát…

Olvasd el a többi 1gondolatot is!

Hasonló bejegyzések

Klímaaktivisták helyett: földlakók? – klíma & kommunikáció

Klímaaktivisták helyett: földlakók? – klíma & kommunikáció

Emlékszünk még, ahogy 2020 tavaszától a koronavírus-járvány egyetlen, hosszan tartó robbanásként betöltötte a tudatunkat és a közbeszédet egyaránt? A covid néven elhíresült jelenség nemcsak egy vírust, a pandémiát jelöli, hanem egy életérzést is: amikor a világ teljes...

bővebben
Content design: nyári pakk

Content design: nyári pakk

Figyelted, hogy idén kicsit korábban, már június közepén elindult a kollektív lelazulás? Kemény időszak áll mögöttünk, a pandémia második évét taposva, a válság hírnökeit hallgatva, hosszas bezártság után végre megint utazásokat tervezve, vagy már akár össze is...

bővebben